Vraag

5 juni 2023
Profielfoto van Annemieke Wolff
Communicatie-expert

“Over welk vraagstuk rondom werken met de meldcode, zou jij meer willen weten van Tjarda Reesink?”

Beste Annemieke,

Ik werk op een lerarenopleiding waar we studenten leren te signaleren en te melden waar nodig of contact te zoeken met VT.
Ben benieuwd hoe ouders melden door school ervaren, mogelijk kan je daar iets over zeggen?

Hartelijke groet,
Annemarie Datema

Profielfoto van MARIA Houben
Ervaringsdeskundige

Welke regels zijn er om eens een objectief beeld te krijgen want het is niet alleen kindermishandeling (dan jongvolwassenen die dit gebruiken 24 - 25 jaar). Moeder, ikzelf met een schouderbeschadiging en armgebruik beperkt zou haar die behoorlijk groter en flinker is zo maar op de grond gooien! Zij grijpt zich vast aan schouders van moeder laat zich achterover vallen en maait met haar armen langs die sierplijster. Gaat dan staan en foto's maken. Dit "spel" is al zo'n 5 t/m 8 jaar aan de gang. Meld zelf anoniem bij VT en belt ook regelmatig als ze haar zin niet krijgt of gebeurt wat zij eist politie. De hulpverlening dus naast politie, VT en expertise team gemeente vliegen moeder telkens aan en zij moet voldoen aan het veiligheidsplan krijg reprimandes enz. dochter is arme kind. Wanneer en hoe worden de ruiten eens van deze "hulpverleners" geopend dat ze een zien wat er werkelijk aan de hand is? Zij heeft dus krassen end. op de arm en dat is dan het bewijs dat moeder "dader is".

Profielfoto van Corinne Veen
Poh-ggz

Wat doe je als professional met ‘van horen zeggen’ informatie over onveiligheid, waarbij soms filmpjes of geluidsfragmenten bij jou -en vele andere betrokkenen - worden ‘gedropt’.

Profielfoto van Belle Gerding
Aandachtsfunctionaris kimi, HG en OM

Hoe werken we het beste aan langdurige zorg in gezinnen om geweld te stoppen? Waarom lukt maar in 30% van de gevallen om het geweld te stoppen?