Augeo Community Videosessies

Videosessie
Dilemma's en belemmeringen bij het gebruik van de meldcode: hoe ga je er mee om?
Tijdstip: Deelname gesloten
Geef ons feedback

Wat vond je van de online sessie "Start-webinar Toepassen van de meldcode voor wijkteamprofessionals"?

Rate deze online sessie en geef ons feedback! We verwerken het voor de volgende keer.

7
1
3

Dit webinar is onderdeel van de Wijkteam-community Aanpak Kindermishandeling en Huiselijk geweld. (zie bij 'Groepen')

Het onderwerp van de maand juni is 'Meldcode opfrissen'. Tijdens het start-webinar leggen we kort uit wat je kan verwachten van de Wijkteam-community. Vervolgens vertellen de  professionals Marin, Tjeerd en Rindert van het wijkteam WIJ Groningen welke situaties zij tegenkomen, en vooral hoe zij hier mee omgaan.

Of je nu werkt bij de toegang in de gemeente of bij een lokaal team, je komt ongetwijfeld in aanraking met veel zorgelijke situaties van kinderen en volwassenen. Situaties waarbij je kunt denken: ’Dat arme kind, zo afgesnauwd worden’, of ‘ Je zou maar met zo’n agressieve man een relatie hebben’, of ‘ Die vrouw kan de opvoeding volgens mij niet goed aan’.

Meld je snel aan voor het webinar op dinsdag 22 juni van 16.00-17.00 uur via de gele button ‘Ik ben er bij’.

Je weet dat je moet werken met de meldcode. Maar hoe kom je nou van je zorgelijke waarnemingen naar de stappen van de meldcode? En hoe zorg je dat alle medewerkers van het team de meldcode op hun netvlies hebben? De professionals van WIJ Groningen vertellen hoe zij de stappen van de meldcode integreren in hun dagelijkse werk en wat dit oplevert. Ook vertellen ze hoe ze samenwerken met Veilig Thuis. Hoe gaan zij om met belemmeringen en twijfels als: 'Ik weet het niet zeker, is het wel mijn taak hen hierop aan te spreken? Wat als ze boos worden? Ze hebben me net in vertrouwen genomen' etc. Hoe krijg je meer grip op je onderbuikgevoel dat er iets niet goed is, wanneer bespreek je het met collega’s en hoe breng je jouw waarnemingen onder woorden naar betrokkenen?

Na dit webinar zul je met meer zelfvertrouwen stappen kunnen zetten wanneer je je zorgen maakt om een kind of volwassene die mogelijk te maken heeft met geweld of verwaarlozing. Natuurlijk kun je zelf al je vragen stellen tijdens het start-webinar.

Heb je het webinar gemist? Je kunt het terugkijken in de groep Wijk-teamcommunity, bij de videosessie. (je kunt je aanmelden voor deze groep, als je dat nog niet had gedaan. Klik hiervoor op de knop Groepen hierboven).

Deelname gesloten

De conference beheerder is:

Directeur Augeo Academy

Tip!

WEBINAR TERUGKIJKEN

 

Heb je het webinar gemist? Je kan het terugkijken op de groepspagina van de Wijkteam-community.