Veiligheid in gezinnen Videosessies

Videosessie
Tijdstip:

Hoe werk je met de meldcode binnen je gemeente?

Voor: beleidsmakers, beslissers en aandachtsfunctionarissen m.b.t. aanpak huiselijk geweld bij gemeenten.

Let op: je kan je ook inschrijven via de website van Augeo, twee keer aanmelden is niet nodig.

De stappen van de Wet Meldcode helpen professionals om eerder en zorgvuldiger te handelen als zij een vermoeden hebben van kindermishandeling of huiselijk geweld. Ook een groot aantal eigen medewerkers van gemeenten is verplicht te werken met de meldcode. Denk aan medewerkers van WMO, schuldhulpverlening, BOA’s, wijkteams (in dienst van gemeente), Sociale dienst.

Uit een kleine rondvraag blijkt dat gemeenten hier verschillend mee omgaan. Zij geven aan dat er intern meer aandacht of een nieuwe boost voor de meldcode nodig is. Maar hoe dan?

De gemeente ’s-Hertogenbosch heeft onlangs een structurele aanpak gelanceerd. Wil Saenen en Katja van de Meent, van deze gemeente, vertellen hoe dit precies is aangepakt. Wat doen zij intern op het gebied van preventie en aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling? Hoe zorgen ze dat medewerkers signalen herkennen? Waarom hebben ze aandachtsfunctionarissen? Hoe worden medewerkers geschoold over de stappen van de meldcode en hoe monitor je binnen de gemeenten de casuïstiek? Hoe zorgt de gemeente voor draagvlak?

Het webinar is van 16.00 uur tot 17.00 uur, aansluitend is er tot maximaal een half uur de tijd om vragen te stellen.

Schrijf in! klik op de gele button

Profielfoto van W Terpstra Profielfoto van Alita Brussen Profielfoto van Ermina Jakupovic Profielfoto van Elaine Venloo Profielfoto van Tamara Jones Profielfoto van Susanne Sterkenburg Profielfoto van Shermy Martina Profielfoto van Sharon van Berkum Profielfoto van Dino Garcia Profielfoto van Annemiek de Feijter Profielfoto van Frederike Lijffijt Profielfoto van Niki Papadopoulos Profielfoto van Dick van den Biggelaar Profielfoto van Sjarnarda Inacio Profielfoto van José van Alem Profielfoto van Silvia Bonsink Profielfoto van Larisse Heide Profielfoto van Candace Breman Profielfoto van Narell Nieboer Profielfoto van Lorette Van der Werf Profielfoto van Wendy Boons Profielfoto van Shanti Bishesar Profielfoto van Dorathé Reijntjes Profielfoto van Leonie Graat Profielfoto van Nicole Compagne Profielfoto van Kitty Willems Profielfoto van Annick Zegers Profielfoto van Didem Yilmaz-Kirmizigül Profielfoto van Saskia Voortman Profielfoto van Suzanne Pos Profielfoto van Michèle Schoevaars Profielfoto van Margreet Schuurman Profielfoto van Quirina Kofman Profielfoto van Plony Zwetsloot Profielfoto van Marcel Vroomen Profielfoto van Wieke Sloven Profielfoto van Jaap Bakker Profielfoto van Anne-Marie van Wingerden Profielfoto van Dominique Schreuders Profielfoto van Florien Meulewaeter Profielfoto van Ethlyn Gouverneur Profielfoto van Mohamed Salihi
Profielfoto van Annemieke Wolff

De conference beheerder is:

Communicatie-expert