Niemand zou overvallen moeten worden door een onbedoelde zwangerschap. Toch lopen ruim 900.000 mensen (v/m) dit risico in Nederland. Een zwangerschap moet een bewuste keuze kunnen zijn, want als je een kind krijgt verandert je leven. Een bewuste keuze begint met een gesprek over kinderwens. Dat heet kinderwensverkenning.
Tijdens het webinar ‘Nu Niet Zwanger’:
- Wordt uitgelegd hoe je als professional op een respectvolle en effectieve manier in gesprek kunt gaan over kinderwens, seksualiteit en anticonceptie.
- Leren deelnemers hoe ze vertrouwen kunnen opbouwen en maatwerk kunnen bieden, zodat het gesprek afgestemd is op de individuele behoeften en omstandigheden van de cliënt.
- Worden kernelementen van het programma besproken, zoals de samenwerking met ketenpartners binnen het sociaal- en medisch domein.
- Ook de integratie van Nu Niet Zwanger in de bestaande zorgstructuren komen aan bod.
Het webinar biedt praktische handvatten en best practices om in de dagelijkse praktijk toe te passen.
Het webinar wordt georganiseerd door Augeo Foundation i.s.m. Nu Niet Zwanger.
Augeo Foundation organiseert een webinar waarbij trauma-expert Anne Marsman je in 1 uur bijpraat over het effect dat langdurige stress kan hebben op kinderen. De focus zal vooral liggen op de lichamelijke effecten. Daarnaast maken we de vertaalslag naar de praktijk. Wat kun je met deze kennis in je (dagelijkse) werk met kinderen (en ouders)?
Anne Marsman legt uit hoe ingrijpende jeugdervaringen kunnen doorwerken in het lichaam, ze gaat in op de biologische mechanismen die hierbij een rol kunnen spelen, en welke gevolgen dit kan hebben op de korte en lange termijn. Daarnaast zal ze ook stilstaan bij wat kinderen die veel stress ervaren nodig hebben, en hoe je hen (en hun ouders/verzorgers) concreet kunt ondersteunen.
Anne Marsman is psycholoog, hoofdredacteur van Traumanet.nl en ervaringsdeskundige. Ze promoveerde op onderzoek naar de langetermijngevolgen van ingrijpende jeugdervaringen.
Dit webinar sluit aan bij het thema dat we vanaf september behandelen op het channel Veiligheid in gezinnen: trauma, stress en het lichaam. We geven veel informatie in de vorm van video’s, interviews, onderzoeken en meer. Heb je zelf tips voor andere professionals, deel ze vooral! In oktober verschijnt het nieuwe Augeo Magazine dat nog dieper ingaat op dit thema.
Kinderen, zeker hele jonge kinderen, zijn geheel afhankelijk van hun ouders. Maar wat nu als deze ouder(s) moeite hebben om rond te komen. Hoe belangrijk is bestaanszekerheid in de eerste 1000 dagen van het leven van een kind? Wat houdt dit in en welke invloed heeft dit op de ontwikkeling van het kind? Waarom is ‘bestaanszekerheid’ een zaak van iedereen die met (aanstaande) ouders en jonge kinderen te maken heeft? En wat kun je hiermee in de praktijk?
In dit webinar vertelt Linda Leijdekker, Adviseur Gezonde & Kansrijke Start bij GGD Amsterdam, hoe er in Amsterdam gewerkt wordt aan het vergroten van bestaanszekerheid en waarom dat zo belangrijk is voor die eerste levensfase. Maaike Neys van Stichting SINA Stichting Samen licht dit verhaal toe met dagelijkse voorbeelden uit de werkpraktijk.
Dit webinar sluit aan bij het nieuwe thema ‘Het jonge kind’ op ons channel Veiligheid in gezinnen. Op 25 juni verschijnt hierover een speciaal themanummer van Augeo Magazine.
Stel hier je vraag en wie weet komt hij voorbij tijdens het webinar op 25 juni!
Je kan ook eigen problemen of dilemma's die je tegenkomt in je werk rondom dit thema hier beschrijven.