Vraag
Profielfoto van Annemieke Wolff
Profielfoto van Annemieke Wolff Annemieke Wolff 14 december 2023

Welke methode of hulpmiddel gebruik jij om beter te praten met ouders en/of kinderen over een gevoelig onderwerp als 'onveilig opgroeien'?

Motivatie

Professionals die werken met de meldcode vinden het over het algemeen heel lastig om met ouders en kinderen te praten over zorgen die zij hebben. Daarom maken we een Augeo magazine helemaal over communicatie. Met als doel antwoord te geven op de vraag: hoe voer je als professional een goed gesprek met ouders / kinderen over een gevoelig onderwerp zoals ‘onveilig opgroeien’?
In één van de artikelen willen we aandacht besteden aan methodieken / hulpmiddelen die bijdragen aan het praten met ouders en/of kinderen.
Een voorbeeld is de Words and Pictures-methode van Signs of Safety waarmee je met een kind een werkt aan een verhaal over zijn ervaringen of situatie.
Of de gesprekstool Aansluiten bij een LVB.. (hoe) doe jij dat?

Is er een methode / hulpmiddel waarvan jij gebruik maakt? Op welke manier is dat ondersteunend in het gesprek? Wat is de meerwaarde ervan? En kunnen professionals uit andere sectoren deze bijvoorbeeld ook gebruiken?

Beantwoord de vraag van Annemieke