Veiligheid in gezinnen Videosessies (archief)

Videosessie
Tijdstip: Deelname gesloten
Geef ons feedback

Wat vond je van de online sessie "Hoe kunnen professionals en Veilig Thuis effectief samenwerken?"?

Rate deze online sessie en geef ons feedback! We verwerken het voor de volgende keer.

0
0
0

Feiten en fabels over Veilig Thuis

 

Dit webinar is onderdeel van de campagne 'Wijzer met de meldcode'. 

Let op: je kan je ook opgeven via de website van Augeo Foundation. Tweemaal inschrijven is NIET nodig.

 

Veilig Thuis is hét advies-en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling. Veilig Thuis is voor iedereen, in alle stappen van de meldcode, over alle vormen van huiselijk geweld. De samenwerking tussen professionals die huiselijk geweld vermoeden en Veilig Thuis is niet altijd vanzelfsprekend. Professionals weten niet altijd wat ze van Veilig Thuis kunnen verwachten, aarzelen om contact op te nemen als ze niet zeker weten of er wel sprake is van huiselijk geweld of kindermishandeling, denken soms dat je bij Veilig Thuis alleen kunt melden. Veilig Thuis op haar beurt kan in het dagelijks werk last hebben van de negatieve beeldvorming van Veilig Thuis, (ten onrechte) verwachten dat professionals zelf wel aan de bel trekken als iets hen onduidelijk is, heeft er last van dat professionals vaak alleen aan ‘melden’ denken als ze de meldcode gebruiken.

Allemaal lastigheden en drempels die een effectieve samenwerking tussen Veilig Thuis en professionals in de weg kunnen staan. Terwijl samenwerken cruciaal is om voor gezinnen waar huiselijk geweld en kindermishandeling speelt de hulp te bieden en te organiseren die nodig is om het geweld te stoppen en te herstellen van de gevolgen.

In dit webinar gaan we in op wat Veilig Thuis en professionals van elkaar nodig hebben om effectief te kunnen samenwerken in het belang van gezinnen waar (mogelijk) huiselijk geweld speelt. De onderwerpen die in ieder geval behandeld worden zijn de adviesfunctie, de radar- en monitorfunctie en hoe te melden als je bang bent voor je eigen veiligheid.

Deelname gesloten
Profielfoto van Thea Muijshondt Profielfoto van Ikrame El Majjoti Profielfoto van Mirella van den Burg Profielfoto van Anke Helgers Profielfoto van Marlies Mosselman Profielfoto van Isabel Mooij Profielfoto van Astrid van Prehn Profielfoto van Manon de Graaf Profielfoto van Wilma Reuvekamp Profielfoto van Ali Karatas Profielfoto van Ana Lucia Perez Profielfoto van Maxime van Heeswijk Profielfoto van Rosalie van Bodegraven Profielfoto van Aron van Zetten Profielfoto van Chardé Coffy-daal Profielfoto van Liesbeth Hieselaar Profielfoto van Sharon De Gruytere Profielfoto van Natalie Elstak Profielfoto van Sunita Soenessardien Profielfoto van Evelyn op de Weegh Profielfoto van Amy de Munck Profielfoto van Aleksandra Czajkowska Profielfoto van F. Kuiper Profielfoto van Janine Jeuring Profielfoto van Marike Teeuwen Profielfoto van Dietje Snippe Profielfoto van Emily van Britsom Profielfoto van Anja Tetteroo Profielfoto van Monique Biegel Profielfoto van Marjontien Vernooij Profielfoto van Klariena Bouma Profielfoto van Ilse Roerdink Profielfoto van Willy Gerritsen Profielfoto van Margo Zandbergen Profielfoto van Mariska De Haan Profielfoto van Saskia Nijbakker Profielfoto van Marieke Schiffers Profielfoto van Teuntje Ten Haaf Profielfoto van Lotte Hazenberg Profielfoto van Sharon van Berkum Profielfoto van Helen Rigelsford Profielfoto van M ten Wolde Profielfoto van Anouar Youfi Profielfoto van Marianne de Vos Profielfoto van Jaap Bakker Profielfoto van Marcel Vroomen Profielfoto van Dana Limburg Profielfoto van Shermy Martina Profielfoto van Asha Braaksma Profielfoto van Antoinette Geerts Profielfoto van E van Sleeuwen Profielfoto van Esther van Ingen Profielfoto van Claudia Havenith Profielfoto van Zowie Debets Profielfoto van Joke de Jonge Profielfoto van Sjarnarda Inacio Profielfoto van Jacqueline Doornbos
Profielfoto van Annemieke Wolff

De conference beheerder is:

Communicatie-expert

Tip!

WIJZER MET DE MELDCODE belicht 12 vraagstukken met veel handige tips en aanbevelingen. Deze zijn gebaseerd op werkervaringen van professionals uit allerlei sectoren. Niets missen? Meld je dan nog aan! 

Videosessie
Tijdstip: Deelname gesloten
Geef ons feedback

Wat vond je van de online sessie "Samenwerken met gezinsleden [Wijzer met de meldcode]"?

Rate deze online sessie en geef ons feedback! We verwerken het voor de volgende keer.

0
0
0

Dit webinar is onderdeel van de campagne 'Wijzer met de meldcode'. Tijdens dit lunchwebinar gaan we in op samenwerking met het gezin vanaf stap 1 van de meldcode. 

Het webinar wordt gegeven door Sanne Eggen, gedragswetenschapper, adviseur en trainer bij Visie op Jeugd. Met medewerking van ervaringsdeskundige Tjarda Reesink.

 

Let op: je kan je ook opgeven via de website van Augeo Foundation. Het gaat dus om hetzelfde webinar, tweemaal inschrijven is NIET nodig.

 

We zijn ons er steeds meer van bewust dat het doorbreken van de cirkel van geweld samen met gezinnen een ingewikkeld en langdurig proces is. Dit proces start met en vanuit echte samenwerking vanaf stap 1: zowel met de gezinnen (kinderen/jeugdigen en ouders), hun netwerk en betrokken professionals. Dit vraagt moed, lef en veel nieuwsgierigheid!

Er bestaat geen samenwerking zonder communicatie: Welke vragen stel je? Waarom stel je deze vragen? Ben je oprecht nieuwsgierig? Welke taal helpt ons te verbinden? Ben je je bewust van je eigen beelden, gedachtes en gevoelens? Al deze vragen brengen ons terug naar onze grondhouding, waarbij onder andere moed, lef, nieuwsgierigheid, verantwoordelijkheid en eigenaarschap belangrijke thema's zijn die verder onderzoek bij onszelf vragen.

Tijdens het webinar gaan we onder andere in de op de vragen: 

  1. Welke grondhouding draagt bij aan samenwerking?
  2. Welke taal helpt bij samenwerking en verbinding?

Het webinar is na afloop terug te kijken via Wijzer met de meldcode

Over 'Wijzer met de meldcode'

Regelmatig ervaren professionals, aandachtsfunctionarissen of organisaties belemmeringen bij het werken met de meldcode. Hoe pakken anderen dat aan? Welke oplossingen zijn er? Wat werkt en hoe dan? De nieuwe campagne ‘Wijzer met de meldcode’ belicht 12 vraagstukken met veel handige tips en aanbevelingen die zijn gebaseerd op ervaringen van professionals uit diverse sectoren. Wil je niets missen? Meld je dan aan en ontvang tot aan de zomer max. acht keer een mail met daarin steeds een belangrijk meldcode-thema.

Deelname gesloten
Profielfoto van Marleen de Bruin Profielfoto van Lisanne Zandvliet Profielfoto van Anco Wiersma Profielfoto van Sjarnarda Inacio Profielfoto van Lia Wijngaards Profielfoto van Anne van der Stap Profielfoto van Margo Zandbergen Profielfoto van Sunita Soenessardien Profielfoto van Evelien Groen-Veldman Profielfoto van Febe Maarseveen Profielfoto van Leonie Graat Profielfoto van Patrick Sweelssen Profielfoto van Cherry Prins Profielfoto van Brigitte van Woerden Profielfoto van Thea Muijshondt Profielfoto van Jeroen Blom Profielfoto van Sandra Raaijmakers Profielfoto van Cornelly Touwnaar Profielfoto van Mojgan Alami Profielfoto van Asha Braaksma Profielfoto van F. Kuiper Profielfoto van Mirjam Otten Profielfoto van Marcel Vroomen Profielfoto van Carin Hassing Profielfoto van Mohamed Salihi Profielfoto van Julijne Flendrie Profielfoto van Britt Bosman Profielfoto van Ilse de Geus Profielfoto van Elsbeth Willems Profielfoto van Gert Verdouw Profielfoto van Lotte Postma Profielfoto van Sieneke Heikens Profielfoto van Laura van der Kaaij Profielfoto van Sjoukje Huisman Profielfoto van Kim Loonen Profielfoto van Femke Snelders Profielfoto van Ellen Lindhout Profielfoto van Sandra van der Vliet Profielfoto van Natalie Elstak Profielfoto van E. Hissink Profielfoto van Helen Rigelsford Profielfoto van Wendeline Verspyck Mynssen Profielfoto van Kyisha Walker Profielfoto van Tjitske Mehagnoul Profielfoto van Yvonne de Vries Profielfoto van Danielle Delies Profielfoto van Marijn Klok Profielfoto van Kitty Willems Profielfoto van Inez van Rooij Profielfoto van E van Sleeuwen Profielfoto van Tessa De Ruijsscher Profielfoto van Jitske Möhlmann Profielfoto van Laura Schipper Profielfoto van Marinda de Gier Profielfoto van Bela de Vries Profielfoto van Fleur de Wilde Profielfoto van Francien Kooi Profielfoto van Sandra Mellaard Profielfoto van Anna Postma Profielfoto van Hetty Koenraads Profielfoto van Annelies ten Ham Profielfoto van Danny Van Esch Profielfoto van Maria Rozijn Profielfoto van Judy Martes Profielfoto van Esther 't Hart Profielfoto van Petra Klein Profielfoto van Ingrid Raymakers Profielfoto van Jose de Visser Profielfoto van Andrea Smits Profielfoto van Wilma Rijken Profielfoto van Wieke Sloven Profielfoto van Ilse van der Salm Profielfoto van Renee Heijen Profielfoto van Irisq Berendsen Profielfoto van Joan Samuel Profielfoto van Melissa Platenburg Profielfoto van Janine Jeuring Profielfoto van Tjitske Babois Profielfoto van Adri van Ommen Profielfoto van Ursila Badal Profielfoto van Ilse Roerdink Profielfoto van Claudia Havenith Profielfoto van Melisa Borgers Profielfoto van Veerle Janssen Profielfoto van Rosalie van Bodegraven Profielfoto van Liza Gerrits Profielfoto van Joan Klaasen Profielfoto van Rita Kanhai-Luiten Profielfoto van Laura van Doorn Profielfoto van Joy Schonewille Profielfoto van Mathilde Compagner Profielfoto van Liesbeth Hieselaar Profielfoto van Annika Wissink Profielfoto van Celina Buis
Profielfoto van Annemieke Wolff

De conference beheerder is:

Communicatie-expert

Tip!

WIJZER MET DE MELDCODE belicht 12 vraagstukken met veel handige tips en aanbevelingen die zijn gebaseerd op werkervaringen van professionals uit diverse sectoren. Meld je aan en ontvang tot aan de zomer max. 8 mails over een belangrijk meldcode-thema. 

Videosessie
Tijdstip: Deelname gesloten
Geef ons feedback

Wat vond je van de online sessie "Geweld in relaties - Wat doe je als professional?"?

Rate deze online sessie en geef ons feedback! We verwerken het voor de volgende keer.

1
0
0

Dit webinar is t/m 5 juni terug te kijken via deze link.

 

Professionals kijken verschillend naar geweld in (ex-)relaties. Ook blijkt er een groot grijs gebied te zijn, vooral als het gaat om verbaal of psychisch geweld. Hoe je een situatie inschat, hangt vaak af van je eigen waarden, normen, ervaringen en kennis. Hierdoor is het niet altijd makkelijk om geweld te signaleren en te beoordelen. Hoe weet je of het geweld hoort bij de normale ups en downs van een relatie of echtscheiding en wanneer gaat gedrag over de grens? Herken je dit als professional? En wil je hier meer over leren? Geef je dan op voor het webinar over RelatieWijs. 

RelatieWijs is ontwikkeld om professionals te helpen bij het beoordelen en signaleren van(ex)partnergeweld. Je leert het gedrag van de (ex) partners duiden en beoordelen op grond van objectieve criteria. Dit helpt je het gedrag bespreekbaar te maken en het helpt je adequater te handelen. Het webinar is een kennismaking met de methode.

Het webinar wordt gegeven door Djoeke Ardon van Movisie i.s.m. Augeo Foundation.

Tot en met juni 2023 besteden we op het channel Veiligheid in gezinnen extra aandacht aan het thema 'Relationeel geweld'. Dit webinar is daar een onderdeel van. Houd het channel in de gaten voor artikelen, animaties, onderzoeken en meer over het onderwerp relationeel geweld.

 

 Djoeke Ardon

Deelname gesloten
Profielfoto van Sjarnarda Inacio Profielfoto van Anne van der Stap Profielfoto van Danielle Delies Profielfoto van Sanne Eggen Profielfoto van Marja Wilting Profielfoto van Akua Lomo-Tettey Profielfoto van Annika Wissink Profielfoto van Ann Stelten Profielfoto van Laura Leinenga Profielfoto van Esther Achterkamp Profielfoto van Laura Schipper Profielfoto van Isabel Mooij Profielfoto van Angelique Valks Profielfoto van Mandy Burgers Profielfoto van Daisy Temmer Profielfoto van Jantine Egberts Profielfoto van Sunita Soenessardien Profielfoto van Evelien Groen-Veldman Profielfoto van Greet Antuma Profielfoto van Chantal Langerak Profielfoto van Esther Meijs Profielfoto van Gilles Metske Profielfoto van Ruud Bexkens Profielfoto van E Roxs Profielfoto van Febe Maarseveen Profielfoto van Jesca Dalmeijer Profielfoto van Colette Greve Profielfoto van Bindra Pitai Profielfoto van Rianne Bontjer Profielfoto van Evelyn Smith Profielfoto van Renske Vreugdenhil Profielfoto van Cherry Prins Profielfoto van M. Wemekamp Profielfoto van Karin Sleurink Profielfoto van Maaike Bloemsma Profielfoto van Jeanette Hage Profielfoto van Niels Boluijt Profielfoto van Henny Boerlage Profielfoto van Brigitte van Woerden Profielfoto van Carla van de Klomp Profielfoto van Samantha Vos Profielfoto van Melissa Sijstermans Profielfoto van Amy de Munck Profielfoto van Anna Rixt Voolstra Profielfoto van Sharon De Gruytere Profielfoto van Petra Klein Profielfoto van Natelie van der Graaf Profielfoto van Jeroen Blom Profielfoto van Christina van der Schaaf Profielfoto van Meriam Sno Profielfoto van Mariska van der Vlist Profielfoto van Corine Boonstra Profielfoto van Moniek Van Doorn Profielfoto van Ulrike Weis ten Elsen Profielfoto van Leonie Graat Profielfoto van Jeanette van Hengst Profielfoto van Cornelly Touwnaar Profielfoto van Marjo Abrahams Profielfoto van Miranda Monsuwe van Teylingen Profielfoto van Marga Bakker Profielfoto van Mojgan Alami Profielfoto van Liesbeth Hieselaar Profielfoto van Gerdien Daudey-Almekinders Profielfoto van Anna van Driel Profielfoto van Jannet Reinds Profielfoto van Asha Braaksma Profielfoto van Julia Wijnen Profielfoto van Mathilde Witteveen Profielfoto van Mirella van den Burg Profielfoto van Melissa Holleman Profielfoto van Nikki van der Waal Profielfoto van Kitty Ligthart-Nieuwpoort Profielfoto van Mirjam Top Profielfoto van Renée Sleegers Profielfoto van Shannen Erens Profielfoto van Marike Teeuwen Profielfoto van Kelly Theuws Profielfoto van Miranda van Drenth Profielfoto van F. Kuiper Profielfoto van Joy Schonewille Profielfoto van Dominique Glas Profielfoto van Collina Milliard Profielfoto van Sandra van der Vliet Profielfoto van Petra de Koning Profielfoto van Ineke Slebos Profielfoto van Mirjam Otten Profielfoto van Marcel Vroomen Profielfoto van Shermy Martina Profielfoto van Sylvie Spoelstra Profielfoto van Dymphna Spijkerman Profielfoto van Janny Damen Profielfoto van Jeanneke Holterhues Profielfoto van Lucinda van Os Profielfoto van Lotte Smit Profielfoto van Anouk van Omme Profielfoto van Iris Ploum Profielfoto van Eef Smits Profielfoto van Danny Van Esch Profielfoto van Eke Michorius Profielfoto van Mayanka Blom Profielfoto van Mohamed Salihi Profielfoto van Zelinah Theis Profielfoto van Brigitte Ter Haar Profielfoto van Ursila Badal Profielfoto van Anita Pons Profielfoto van Maartje van Rijnsoever Profielfoto van Britt Bosman Profielfoto van Judith Heijnen Profielfoto van Henri Heijink Profielfoto van Thomas Dollevoet Profielfoto van Tessa De Ruijsscher Profielfoto van Hilda Bakker Profielfoto van Claudia Havenith Profielfoto van Saskia Nijbakker Profielfoto van Ilse de Geus Profielfoto van Ingrid Bes Profielfoto van A.castanier@ishthehague.nl Castanier Profielfoto van Anne Bosveld Profielfoto van Mathilde Compagner Profielfoto van Celina Buis Profielfoto van Mascha Koster Profielfoto van Anke Helgers Profielfoto van Lisa Gosselink Profielfoto van K Jussen Profielfoto van Marianne Niehof Profielfoto van Anna Grootscholten Profielfoto van Linda Simons Profielfoto van Barbara Ter Horst Profielfoto van Daniëlle Tambuyser Profielfoto van Kim Dute Profielfoto van Nicoline Kruysse Profielfoto van Jeannette Pot Profielfoto van Joan Klaasen Profielfoto van Marlies De Visser Profielfoto van Conny Jongmans Profielfoto van Marieke den Uil Profielfoto van Mariette Klaren Profielfoto van Annelies Bos Profielfoto van Renée Verhoeff Profielfoto van Aartie Jagesser-Manna Profielfoto van Ilse Roerdink Profielfoto van Margreet Lippits Profielfoto van Inge van Heeswijk
Profielfoto van Annemieke Wolff

De conference beheerder is:

Communicatie-expert

Tip!

Terugkijken

Tot en met 5 juni is dit webinar terug te kijken