Tijdlijn

Annemieke Wolff heeft dit bericht geliked
Profielfoto van Loraine Visscher

Naar aanleiding van het webinar van vorige week over het samenwerken met het sociaal netwerk van gezinnen delen we hierbij nog graag de link naar de praatplaat die we ontwikkeld hebben.

De praatplaat biedt concrete handvatten en praktische tips om gelijkwaardige samenwerking met het gezin en de mensen om hun heen vorm te geven. Met deze praatplaat en bijbehorende reflectievragen kunnen professionals zowel in direct contact met gezinnen als tijdens intervisie-, supervisie-, coaching sessies of casuïstiekbesprekingen stilstaan bij vragen, zoals ‘Weet ik welke mensen bij dit gezin betrokken zijn?’, ‘Betrek ik de mensen om dit gezin heen bij de hulp?’, ‘Werk ik echt samen met het sociale netwerk in de hulp aan dit gezin?’ en ‘Voelt dit gezin en het sociale netwerk zich daadwerkelijk gehoord, begrepen en betrokken?’.

Je vindt de praatplaat en bijbehorende reflectievragen hier: https://awtjf.nl/praatplaat-de-kracht-van-samenwerken-met-de-mensen-om-je-heen/

Mocht je hiermee aan de slag gaan, vinden we het erg leuk om je ervaringen te horen door middel van een reactie onder dit bericht!

Met vriendelijke groet, mede namens Nelly Heijs,
Loraine Visscher