Tijdlijn Veiligheid in gezinnen

Profielfoto van Annemieke Wolff

Oproep – Hoe gebruik jij de psycho-educatie animaties van Augeo?

Maak jij weleens gebruik van de psycho-educatie animaties van Augeo: de onzichtbare koffer, trauma en triggers, zelfregulatie en window of tolerance? We zijn heel benieuwd naar jouw ervaringen hiermee. Fijn als je onze vragenlijst daarover wil invullen.
De vragen gaan bijvoorbeeld over: In wat voor setting gebruik je de animaties? Wat is de toegevoegde waarde van het gebruik van deze animaties? Maar ook, wat voor onderwerpen zou je graag nog terug willen zien in een animatie?

Fijn als je ons verder wilt helpen het invullen van een korte vragenlijst. Het is anoniem en het invullen duurt maximaal 10 minuten. Het invullen kan tot 23 september. Alvast heel erg bedankt!

Hier vind je de vragenlijst: https://nl.surveymonkey.com/r/TFYH6S9

Profielfoto van Annemieke Wolff

Onderzoek naar de toepassing van de meldcode bij nieuwskomersgezinnen

Veel professionals ervaren (extra) belemmeringen bij het toepassen van de meldcode bij nieuwskomersgezinnen. Uit onderzoek uitgevoerd door Pharos blijkt dat met name bij het signaleren van kindermishandeling in deze gezinnen en bij het in gesprek gaan met de ouder(s) extra uitdagingen worden ervaren. Wil je meer lezen hierover?
Lees de publiekssamenvatting hier:
https://www.pharos.nl/wp-content/uploads/2023/03/Publiekssamenvatting-kindermishandeling_V05.pdf

Of lees gelijk het hele onderzoek:
https://www.pharos.nl/kennisbank/onderzoek-meldcode-kindermishandeling-nieuwkomersgezinnen/

PS: volgende week organiseren we in samenwerking met Pharos een webinar over nieuwskomers en de meldcode. Heb jij je al aangemeld? Dat kan via 'videosessies'.

Diana Samuelsz heeft dit bericht geliked
Profielfoto van Annemieke Wolff

Routekaart 'Schadelijke praktijken'

Op dit channel besteden we t/m eind september extra aandacht aan het thema 'Intercultureel werken'. Op 19 september organiseren we daarover een webinar samen met Maartje Gardeniers en Phildy Asamoah van Pharos. Je kan je nog aanmelden bij 'Videosessies'.

Op de tijdlijn heb je al veel handige informatie over het thema intercultureel werken kunnen vinden. En ken je deze routekaart van gemeente Haaglanden al?
https://www.meldcodehaaglanden.nl/media/1193/routekaartplusschadelijkepluspraktijkenplusvoorplusgemeentenplusenplusveiligplusthuis-organisatiesplus-definitefplusfebrplus2022.pdf

Vrouwelijke genitale verminking, huwelijksdwang, gedwongen achterlating en eergerelateerd geweld vragen om een specialistische aanpak. Deze routekaart biedt gemeenten en Veilig Thuis-organisaties
handvatten om de ketenaanpak van dergelijke schadelijke praktijken te versterken.

Jeannet Buurman heeft op dit bericht gereageerd
Profielfoto van Ditte van Haalen

Steun aan vluchtelingenkinderen en -jongeren

Kinderen met een vluchtachtergrond hebben vaak meerdere stressvolle gebeurtenissen meegemaakt. Steun van een betrouwbare volwassene is voor hen heel belangrijk. Weet jij hoe je deze steun het beste aan kinderen kan geven? Volg de (gratis) mini-cursus van Augeo over steun bieden aan vluchtelingenkinderen.

https://www.augeo.nl/actueel/gratis-cursus-steun-aan-vluchtelingenkinderen

Profielfoto van Ditte van Haalen

Vier initiatieven die de sociale cohesie vergroten

Vandaag laten we je graag vier initiatieven zien die sociale cohesie vergroten. Op verschillende manieren wordt in deze initiatieven contact gemaakt met de buurtbewoners. Op een laagdrempelige manier kunnen allerlei doelgroepen hier terecht voor hulp, een luisterend oor of een gezellige activiteit.

https://www.augeomagazine.nl/dicht-bij-gezinnen-augeo-magazine-23/in-de-praktijk-meer-sociale-cohesie-in-de-wijk