Tijdlijn Veiligheid in gezinnen [Augeo Foundation]

Bea van 't Hul heeft dit bericht geliked
Profielfoto van Ditte van Haalen

Mini-cursus - Kind Centraal

Vandaag de derde oefening uit de reeks oefeningen om het kind centraal te zetten: Wat wil het kind?

Weet jij hoe je echt naar het kind luistert? En hoe je naar zijn mening vraagt? Ga deze challenge aan!
https://www.augeo.nl/nl-nl/kindcentraal/oefening-wat-wil-een-kind-zelf/

Tamara Schippers heeft dit bericht geliked
Profielfoto van Ditte van Haalen

Elke ouder wil een goede ouder zijn

In stap 3 van de meldcode is opgenomen dat je met de ouders of verzorgers praat. Maar hoe doe je dat op een goede manier? Hoe deel je je vermoedens met ouders, zonder hen te verliezen?
In dit artikel in Augeo magazine geeft ouderschaps- en communicatiedeskundige José Koster tips over het voeren van een open gesprek met ouders.
https://www.augeomagazine.nl/communicatie/tips-praten-met-ouders

Volgende week donderdag (29 februari) geeft trainer en coach Sacha Matse een webinar over oplossingsgerichte gespreksvoering met kinderen en ouders. Ze geeft je daarin nog veel meer tips over een open gespreksvoering. Je kan je aanmelden via 'Videosessies' op dit channel. Heb je nog specifieke vragen of casussen die je graag terug wilt zien in het webinar? Laat het weten via 'Vraag & Antwoord' https://augeo.1sociaaldomein.nl/vraag-en-antwoord/vraag/6408-welke-onderwerpen-vragen-wil-jij-graag-terugzien-in-het-webinar-over-oplossingsgerichte

Profielfoto van Ditte van Haalen

Mini-cursus - Kind Centraal

Vorige week plaatsten we de eerste oefening van de mini-cursus Kind Centraal, waarin je leert hoe je als professional een kind zo goed mogelijk kan betrekken bij vermoedens van kindermishandeling. Vandaag: Praten met het kind
De komende weken plaatsen we elke week een nieuwe oefening op dit channel 'Veiligheid in gezinnen'.

https://www.augeo.nl/nl-nl/kindcentraal/oefening-praten-met-een-kind/

Antonnet Smolders heeft dit bericht geliked
Profielfoto van Ditte van Haalen

Mini-cursus - Kind Centraal

Kinderen vinden vaak dat er meer mét ze gepraat moet worden in plaats van over ze. Weet jij hoe je een kind zo goed mogelijk kan betrekken bij vermoedens van kindermishandeling? En hoe je als professional een goed gesprek voert met een kind? Augeo ontwikkelde zes oefeningen om je te helpen bij het centraal stellen van het kind. De komende zes weken plaatsen we elke woensdag een oefening. Vandaag: zorgen bespreken.

https://www.augeo.nl/nl-nl/kindcentraal/oefening-zorgen-bespreken/

Laat in de reacties weten wat je van de oefening vond!


De modules zijn ook in cursusvorm te vinden die aan de leeromgeving kan worden toegevoegd: https://www.augeo.nl/algemeen-kindcentraal-hoe-betrek-je-het-kind-zelf

Profielfoto van Ditte van Haalen

Augeo app - tips en weetjes over communiceren

Ken jij de Augeo app al? Hierin staat allemaal informatie over de meldcode, kindermishandeling, huiselijk geweld en veerkracht. Natuurlijk vind je er ook allerlei tips en handvatten over communiceren.

De app is er voor professionals in het onderwijs (primair en voortgezet), kinderopvang, de kinderopvang en gastouderopvang, gezondheidszorg, kraamzorg, pleegouders, sociaal domein en jeugdzorg/jeugdhulp.

Kijk hier voor meer informatie en om de app te downloaden: https://www.augeo.nl/augeo-app/