Tijdlijn Veiligheid in gezinnen [Augeo Foundation]

(onbekend) heeft dit bericht geliked
Profielfoto van Ditte van Haalen

Opgroeien met oorlogstrauma

In deze podcast vertelt Leila Prnjavorac hoe het voor haar was om als kind op te groeien in oorlog én wat het oorlogstrauma van haar moeder invloed met het gezin deed. Praten over de oorlogservaringen is voor haar erg belangrijk.

https://www.nporadio1.nl/nieuws/geschiedenis/a0973817-4bc9-4422-9cd6-953db2b47710/als-kind-maakte-leila-de-oorlog-mee-en-ze-groeide-op-met-de-oorlogstrauma-s-van-haar-ouders

Meer lezen over hoe oorlog het ouderschap en opvoedschap beïnvloedt? In Augeo magazine vertelt onderzoeker Hend Eltanamely hierover: 'De gevoeligheid en betrokkenheid van ouders bij hun kinderen was tijdens de oorlog, de vlucht en de ontheemding verder afgenomen, maar groeide weer.' Maar ze zag ook verschillen tussen de ouders. ‘Sommigen veerden op en waren weer in staat liefde te geven.'

https://www.augeomagazine.nl/ouders-met-een-rugzakje/interview-oorlog-en-vluchten

(onbekend) heeft dit bericht geliked
Profielfoto van Ditte van Haalen

KOPP/KOV - 'Als je je schaamt voor je ouders - en je je dáár weer voor schaamt'

Psycholoog Sandra van Gameren vertelt in Augeo Magazine over de impact van een ouder met psychisch lijden op kinderen. 'Er is een heel duidelijke relatie tussen de ouderlijke psychopathologie en de eigen psychisch én lichamelijke gezondheid.' Kom jij in jouw werk als professionals gezinnen tegen waar psychische problematiek bij (een van) de ouders speelt? En hoe ga je daarmee om? Hoe steun jij deze gezinnen?


https://www.augeomagazine.nl/ouders-met-een-rugzakje/interview-kopp

Vanmiddag om 16.00 vindt een live interview plaats met Sandra van Gameren over dit thema. Meld je nog aan via de pagina 'videosessies' op dit channel 'Veiligheid in gezinnen'

Paulien Rutgers heeft op dit bericht gereageerd
Profielfoto van Ditte van Haalen

Animatie - Breinbijsluiter voor ouders

De breinbijsluiter laat ouders zien dat zij een grote rol spelen in het ontwikkelen van een veerkrachtig brein van hun kind. De animatie legt uit hoe het brein werkt en hoe ouders ervoor kunnen zorgen dat zij zelf een kalm en veerkrachtig brein hebben. Als professional kan je de breinbijsluiter samen met ouders kijken of hen ernaar verwijzen.

Bekijk 'm hier: https://www.augeo.nl/nl-nl/breinbijsluiter/professionals-en-ouders/

(onbekend) heeft dit bericht geliked
Profielfoto van Ditte van Haalen

Ingrijpende jeugdervaringen en ouderschap

30-40% van de ouders met ingrijpende jeugdervaringen geeft deze ervaringen door aan hun kinderen. Het meemaken van ingrijpende jeugdervaringen kan het opvoeden van kinderen extra lastig maken, doordat het hun stresssysteem beïnvloedt. Wil je meer weten of ingrijpende jeugdervaringen en ouderschap? Bekijk hier de infographic over Ingrijpende jeugdervaringen en ouderschap!

In de nieuwste aflevering van Valente Podcast hoor je meer over intergenerationele overdracht. Paola vertelt over de problemen en disbalans bij haar ouders die zorgden voor een onstabiele thuissituatie.
https://www.valente.nl/nieuws/valente-podcast-van-generatie-op-generatie-doorbreek-de-overdracht-van-problemen/

Profielfoto van Karen Hosman-Dietz

First do no harm. Neem contact met Vluchtelingenwerk voor opvang van de kinderen als moeder iedere week terug naar België moet reizen. En zorg dat iemand met verstand van beleid haar bijstaat.