Tijdlijn Veiligheid in gezinnen

Profielfoto van Ditte van Haalen

Webinar ouderenmishandeling

Op donderdag 15 juni, de internationale dag tegen ouderenmishandeling, organiseert het channel 'Geweld in afhankelijkheidsrelaties (GIA) - regio Haaglanden' van 9.30-11.00 een webinar over ouderenmishandeling. In dit webinar wordt ingegaan op verschillende vormen van ouderenmishandeling en hoe je als professional of vrijwilliger de signalen en risicofactoren kan herkennen. Een belangrijk onderwerp om bij stil te staan op deze dag!

Meld je hier aan: https://giahaaglanden.1sociaaldomein.nl/videosessies

Profielfoto van Ditte van Haalen

Mannenmishandeling

Naar schatting is zo'n 40% van het totaal aantal slachtoffers van huiselijk geweld mannelijk. Vaak heerst er een taboe op dit onderwerp en zien mannen zichzelf niet als slachtoffer. Daarom zoeken zij ook minder snel hulp. Stefan vertelt over zijn ervaring.
https://www.mannenmishandeling.nl/hulp-accepteren/

Op 27 juni 15.00-17.00 wordt het webinar '15 jaar mannenopvang' georganiseerd. Kijk hier voor meer informatie en om je aan te melden: https://www.mannenmishandeling.nl/webinar-mannenmishandeling/

Lidy Boone heeft dit bericht geliked
Profielfoto van Ditte van Haalen

Gezinsprofielen: 'Intieme terreur'

Nog tot en met het einde van deze maand focussen we op dit channel 'Veiligheid in gezinnen' op het thema 'Relationeel geweld'. Vandaag lees je meer over het derde gezinsprofiel waarbij relationeel geweld centraal staat, uit het onderzoek 'Kwestie van lange adem. Kan huiselijk geweld en kindermishandeling echt stoppen?', uitgevoerd door het Verwey-Jonker Instituut.
Intieme terreur

Centraal in dit profiel staat het machtsverschil tussen de partners. Eén partner, meestal de man, oefent controle en dwang uit op de partner. De controle kan zich op verschillende terreinen uiten, zoals financiën, bewegingsvrijheid of communicatiemiddelen. Het geweld is het meest frequent en meest ernstig van alle gezinsprofielen.
Lees hier meer over dit gezinsprofiel: https://gezinsprofielen.augeo.nl/augeo-special-gezinsprofielen/intieme-terreur

Heb je deze minifilm over 'Gaslighting' al gezien?

Profielfoto van Ditte van Haalen

Gezinsprofielen
'Gezin in de stress'

Vorige week kon je meer lezen over het gezinsprofiel 'Complexe scheiding', één van de gezinsprofielen uit het onderzoek 'Kwestie van lange adem. Kan huiselijk geweld en kindermishandeling echt stoppen?', uitgevoerd door het Verwey-Jonker Instituut.
Vandaag: Gezin in de stress.

Gezinnen in dit profiel ervaren een veelheid aan stressfactoren. Uit onmacht om hiermee om te gaan, ontstaan conflicten en agressie. Dit wordt erger wanneer de mate van stress toeneemt of stressfactoren zich opstapelen. Het geweld kan van beide kanten komen. Lees hier meer over dit gezinsprofiel.
https://gezinsprofielen.augeo.nl/augeo-special-gezinsprofielen/gezin-in-de-stress

Profielfoto van Annemieke Wolff

Waar wil jij meer over weten / leren m.b.t. het vergroten van veerkracht bij kinderen?

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7066750818481262592